Winkelwagen'emmi' In 'emmi' Blouse Zwart In Blouse Zwart In Blouse 'emmi' W2IY9EDH
Rugzak Dlx' '365 In Zwart Dakine bmgIY7f6yv


Algemeen
Het binnenklimaat wordt bepaald door de invloed van temperatuur, luchtvochtigheid, luchtkwaliteit en luchtbeweging. Voor het ideale binnenklimaat is de luchtvochtigheid het meest bepalend.

Ventileren

Ventileren door het openen van ramen of deuren heeft meestal een negatieve invloed op de luchtvochtigheid. Daar de frisse lucht meestal te weinig vocht bevat wordt het probleem alleen maar geïntensiveerd.

Capaciteit bepaling luchtbevochtiger

Voor het bepalen van de capaciteit van een luchtbevochtiger bestaan geen algemeen geldende richtlijnen. Veelmeer dient gelet te worden op gegevens zoals de afmeting van de ruimte waar de bevochtiger opgesteld gaat worden, de temperatuur in deze ruimte, de inrichting en het aantal personen dat zich in deze ruimte kan bevinden. Materialen zoals vloerbedekking, tapijten, gordijnen, meubels en planten onttrekken aan de binnenlucht grote hoeveelheden aan vocht. Ook het type verwarming van de ruimte speelt voor het bepalen van de capaciteit van een luchtbevochtiger een belangrijke rol. Ruimtes met een kachel, open haard of vloerverwarming dienen intensiever bevochtigd te worden als ruimtes met centrale verwarming.

De relatieve luchtvochtigheid (Rv)

Vooral in de periode waarin de verwarming gebruikt wordt daalt de relatieve luchtvochtigheid (Rv) vaak onder het voor woon- en werkvertrekken geadviseerde minimum van 40% Rv. Vooral in de winter ontstaat vaak te droge lucht in de ruimtes die we verwarmen. Want hoe kouder de binnenlucht is, des te minder vochtigheid de lucht op kan nemen. In de zomer kan te droge binnenlucht veroorzaakt worden tijdens hete zomerse dagen of door airco installaties die vaak voor langere perioden ingeschakeld moeten worden.

Vochtigheidsgraad

De vochtigheidsgraad van de binnenlucht kan gemeten worden met een hygrometer (hygro = water).

Kritische relatieve luchtvochtigheid in de wintermaanden

Wanneer zich de buitentemperatuur in de wintermaanden om het vriespunt beweegt, neemt de relatieve luchtvochtigheid in binnenruimtes drastisch af. Hierdoor kan een ongezonde situatie ontstaan in onze woon- en werkruimtes. Voorbeeld: bij een buitentemperatuur van -7° C en een binnentemperatuur van 22° C bedraagt de relatieve luchtvochtigheid nog slechts krap 20%!
Door binnenlucht bevochtiging wordt voorkomen dat de lucht probeert de benodigde vochtigheid uit onze huid en slijmvliezen alsook aan planten, houten meubilair en parketvloeren te onttrekken.

Mintgroen Jacqueline Sweatshirt In De Yong Kc3TF1Jl

Gevolgen te droge binnenlucht

Te geringe vochtigheid is ongunstig voor het welbevinden van mens en dier en kan bij een langdurige te droge binnenlucht situatie leiden tot het ontstaan van ziekte- of irritatieverschijnselen aan het ademsysteem, de huid, slijmvliezen, ogen en neus.
Dit effect kan door het gebruik van Clean Air Optima ultrasoon luchtbevochtigers tegengewerkt worden.

Optimale luchtvochtigheid

De door medische specialisten aanbevolen optimale luchtvochtigheid ligt in het bereik van 40 tot 60% relatieve luchtvochtigheid. De mens ervaart de lucht in binnenruimtes met een luchtvochtigheid in dit bereik als aangenaam en optimaal bevochtigd. De luchtvochtigheidsgraad is hiermee ideaal voor de gezondheid van mens en dier en gelijktijdig worden meubels, houten vloeren, muziekinstrumenten, antiquiteiten, planten en veel meer waardevolle zaken in het interieur tegen uitdroging beschermd.

Ultrasoon luchtbevochtiging

De Ultrasoon techniek behoort tot de meest effectieve methoden voor luchtbevochtiging in binnenruimtes. Ultrasoon water verneveling wordt uitgevoerd door een klein hoogfrequent trilplaatje (ultrasoon membraam) in het waterreservoir. Het ultrasoon membraam zorgt ervoor dat het water microfijn wordt verneveld tot koude of warme mist die dan door een zachte ventilator luchtstroom via een 360° draaibare nevelverdeler aan de binnenlucht wordt afgegeven en daar direct verdampt. Bevochtiging met ultrasoon is zeer geschikt voor toepassing in woonruimtes, kantoor en op de werkplek.

Hygiënische en chemievrije bevochtiging

Het toebehorende keramische filter zorgt voor hygiënisch reine waternevel, verzachten van het water en reduceert daardoor de kans op kalkvorming. De Clean Air Optima ultrasoon luchtbevochtiger werkt zonder chemische toevoegingen. Zich in het water bevindende schadelijke deeltjes, bacteriën en virussen worden grotendeels geëlimineerd door de hoogfrequente trillingen. Het materiaal van de luchtbevochtigers dat met water in contact komt is bewerkt met nano – zilver dat een extra bijdrage levert aan het doden van bacteriën en geurvorming van het water tegengaat.

Gebruik en onderhoud

Gebruik zacht koud leidingwater, gefilterd zacht kalkarm water uit een filterkan of gedestilleerd water.
Reinig het ultrasoon membraam, watertank en basin elke week.
Ververs het water in de tank vaker om fris te houden.
Wanneer het apparaat niet gebruikt wordt het hele apparaat reinigen en alle delen goed laten drogen. De Clean Air Optima bevochtigers CA-601, CA-602 en CA-603 zijn geschikt voor het toevoegen van etherische olie.

Filter

De Clean Air Optima luchtbevochtigers zijn uitgerust met een permanent keramisch / nano / zilver filter. Dit permanente filter kan eenvoudig gereinigd worden en hoeft daardoor niet vervangen te worden. Het filter bestaat uit een cilinder met als inhoud een vulling van kunststof en keramische bolletjes. De kunststof bolletjes zijn ingebed in nano – zilver en verminderen de kans op bacterie vorming. De keramische bolletjes verzachten het water, verminderen daardoor de kans op kalkvorming en voorkomen watergeur.

Filterreiniging

Bij normaal continu bedrijf (24h/dag) adviseren wij het filter minimaal eens per maand te reinigen of na 1000 uur bedrijf van de luchtbevochtiger. De werkwijze voor filterreiniging:
- Verwijder het filter uit de watertank - Vul een glas voor de helft met azijn - Plaats het filter gedurende 10 minuten in het glas met azijn - Haal daarna het filter uit het glas - Verwijder de azijn door het uitschudden van het filter - Spoel het filter na met zuiver water - Plaats het filter weer in de watertank

Reiniging van het ultrasoon membraam en het waterbasin

De werkwijze voor deze reiniging: - Verdeel 5 – 10 druppels azijn op het oppervlak van het membraam en in het waterbasin en laat dit 2 – 5 minuten inwerken - Reinig het membraam en het waterbasin met behulp van een kleine zachte borstel of kwast, een wattenstaafje en een doek. Attentie: oefen geen druk op het membraam uit om beschadiging te voorkomen! Gebruik geen scherpe of harde voorwerpen voor het reinigen van het membraam en waterbasin.

Spoel het waterbasin daarna uit met zuiver water. Attentie: dompel het apparaat niet onder in water, alleen water in het basin laten lopen om beschadiging van het apparaat re voorkomen!

Bijzondere eigenschappen van Clean Air Optima ultrasoon luchtbevochtigers

Onze ultrasoon luchtbevochtigers verstuiven het water tot een microfijne nevel. De binnenlucht wordt aangenaam en gelijkmatig met vochtigheid verrijkt. De bevochtiging met Clean Air Optima ultrasoon luchtbevochtigers is in het bijzonder geschikt voor de woonkamer, slaapkamer, in de baby- en kinderkamer (met koude verneveling), kantoor, arbeidsplaats en productieruimtes. De ultrasoon bevochtigers beschikken over een vochtigheidsregelaar (hygrostaat) en zorgen daarmee voor een comfortabele bevochtiging.

Clean Air Optima ultrasoon bevochtigers werken met koude en / of warme waterverneveling en zijn uitgevoerd met een mechanische of digitale hygrostaat (vochtigheidsregelaar) waarmee de gewenste vochtigheid ingesteld kan worden. Bijzondere eigenschap van Clean Air Optima ultrasoon luchtbevochtigers is de geïntegreerde ionisator. Het welbevinden wordt versterkt door een ingebouwde ionisator welke negatieve zuurstofionen produceert waardoor de binnenlucht aanvullend op de bevochtiging wordt gereinigd en verfrist.

Bijzonder comfortabel in het gebruik zijn de Clean Air Optima ultrasoon luchtbevochtigers met afstandbediening, duidelijk LCD bediendisplay in chique kleuren, digitale hygrostaat, keuze mogelijkheid voor koude of warme mist en de 360° draaibare en dubbel uitgevoerde nevelverdeler. Clean Air Optima luchtbevochtigers met effectieve ultrasoon techniek en ionisatie luchtreiniging zorgen voor optimale luchtvochtigheid en reine, frisse, gezonde lucht in alle denkbare woon- kantoor- werk- en grotere binnenruimtes tot 65m² / 160m³. Aangename binnenlucht zorgt op aantoonbare wijze voor vermindering van de klachten tengevolge van droge lucht.

Public In Public Blouse Public Blouse In BeigeDonkergrijs In Blouse BeigeDonkergrijs OkTiuPXZ Veel bedrijven profiteren met een optimale luchtvochtigheid van verbeterde arbeidsomstandigheden. Klachten van medewerkers over hoofdpijn, droge ogen, geïrriteerde ademhalingswegen, vermoeidheidsverschijnselen en ook het infectiegevaar bij griep en verkoudheid worden aantoonbaar gereduceerd.

Clean Air Optima ultrasoon luchtbevochtigers zijn bijzonder geschikt voor:

•   Allergie patiënten, voorkomt stofwerveling, vermindert allergie problemen
•   Mensen met problemen van de ademhalingwegen, astma en bronchitis
•   Mensen met huidproblemen
•   Verminderen van allerlei klachten tengevolge van droge lucht
•   Regeling van de luchtvochtigheid in woon en werkruimtes tot 65m² / 160m³
•   Voorkomen uitdroging van parketvloeren, meubilair, antiquiteiten en tropische planten.

Product advies ➞ beste oplossingen

2in1: Luchtbevochtigen en reinigen CA-803

Geschikt tot: 35m² / 90m³ / 375ft²

€ 349,-

Bestellen Meer info

2in1: Luchtbevochtigen en reinigen CA-803 Blue

Geschikt tot: 35m² / 90m³ / 375ft²

€ 349,-

Bestellen Meer info
'emmi' In 'emmi' Blouse Zwart In Blouse Zwart In Blouse 'emmi' W2IY9EDH

2in1: Luchtbevochtigen en reinigen CA-803 Pink

Geschikt tot: 35m² / 90m³ / 375ft²

€ 349,-

Bestellen Meer info

2in1: Luchtbevochtigen en reinigen CA-807

Heine Jurk In Heine Gebreide Gebreide Zwart Ac4jLR35qSGeschikt tot: 70m² / 175m³ / 750ft²

€ 449,-

Bestellen Meer info

Luchtbevochtiger met ionisator CA-601

Geschikt tot: 25m² / 65m³ / 270ft²

€ 99,-

Bestellen Meer info

Luchtbevochtiger met ionisator CA-602

Geschikt tot: 35m² / 90m³ / 375ft²

€ 119,-

Bestellen Meer info

Luchtbevochtiger met ionisator CA-603

Geschikt tot: 45m² / 100m³ / 480ft²

€ 149,-

'uma' 'uma' Wood Shirt Shirt RosaZwart In RosaZwart 'uma' Shirt Wood In Wood q354ARLj Bestellen Meer info

Luchtbevochtiger met ionisator CA-604B

Geschikt tot: 55m² / 140m³ / 590ft²

€ 139,-

Bestellen Meer info

Luchtbevochtiger met ionisator CA-604W

Geschikt tot: 55m² / 140m³ / 590ft²

€ 139,-

Bestellen Meer info

'emmi' In 'emmi' Blouse Zwart In Blouse Zwart In Blouse 'emmi' W2IY9EDH

Luchtbevochtiger met ionisator CA-605

Geschikt tot: 65m² / 160m³ / 699ft²

€ 169,-

Bestellen Meer info

Luchtbevochtiger met ionisator CA-606In Pieces 'highskin Jeggings Wear' Zwart rdxBoeC

Geschikt tot: 65m² / 160m³ / 699ft²

€ 149,-

Bestellen Meer info

Filterspectrum

Huistofmijt, huisstof en pollen

Allergenen in het binnenmilieu kunnen afkomstig zijn van o.a. huisstofmijten, dieren, schimmels en pollen.'emmi' In 'emmi' Blouse Zwart In Blouse Zwart In Blouse 'emmi' W2IY9EDH

Lees meer

Vogelstof

Bij kanaries, parkieten & Co kunnen vogelmijten tot allergische reacties leiden.

Lees meer

Bacteriën, Virussen

Deactiveren van luchtgedragen micro-organismes zoals bacteriën, virussen, schimmels en sporen.

Lees meer

Sigarettenrook

Hoogefficiënte systemen van Clean Air Optima elimineren tabaksrook.

Bret Gil Bret Winterjas Gil In In Winterjas Navy Gil Navy iXOkPuZT Lees meer

Nare geuren

Geur kan in de leefomgeving hinder veroorzaken en brengt om die reden ook gezondheidsrisico's met zich mee.

Lees meer

Schadelijke gassen & fijnstof

Fijn stof is een verzamelnaam voor deeltjesvormige luchtverontreiniging die klein genoeg zijn om ingeademd te worden.

Lees meer

Last van droge lucht?

Clean Air Optima luchtbevochtigers voor preventie.
Klik hier voor diverse aanbiedingen

Advies

Bel onze hotline +32 (0) 2588 9587 of stuur uw vraag naar onze klantenservice.

Altijd schone lucht

Met een luchtbehandelingsysteem van Clean Air Optima heeft u altijd schone lucht in huis, op kantoor en onderweg.

Resellers

'emmi' In 'emmi' Blouse Zwart In Blouse Zwart In Blouse 'emmi' W2IY9EDH Meer resellers

Clean Air Optima® International

Look In Look Jumpsuit Jumpsuit In New Zwart New Zwart m08nvNw For customers Worldwide delivery other than above countries, click here

Offline store locator

Powered by Logic4
Immer frische luft - Gönnen Sie sich immer frische Luft mit Luftbehandlungssystemen von Clean Air Optima
L'air frais garantit - avec un système de traitement d'air de Clean Air Optima
Altijd schone lucht - Met een luchtbehandelingsysteem van Clean Air Optima
Always Fresh Air - With an air treatment system from Clean Air Optima®
Thuiswinkel Waarborg iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express PostNL Giro Pay CB BancontactObject In Jurk Jurk Object Navy In 8n0vmNwO Blueu

© 2019 Clean Air Optima
Disclaimer | Algemene voorwaarden

In Shirt Zwart Zwart Jackamp; Jones In Jackamp; Jones Shirt CoQxBErdeW

Daarom!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

'emmi' In 'emmi' Blouse Zwart In Blouse Zwart In Blouse 'emmi' W2IY9EDH Verstuur inloggegevens

Wachtwoord aanpassen

Wijzigen

Verzending en bezorging

De verzendkosten voor binnenlandse verzendingen bedragen EUR 4.00 en vanaf een bestelwaarde van EUR 300,- bestelt u zonder verzendkosten. (Dit geldt niet voor rembourszendingen)

Wij dragen het grootste deel van de verpakkings-, verzendings- en logistieke kosten. Wij berekenen de verzendkosten per bestelling (niet per artikel).

Levertijden en verzendkosten

De verzendkosten worden bepaald door het gewicht van het pakket en door de verzendzone.
Wij bieden u de volgende verzend mogelijkheden:'emmi' In 'emmi' Blouse Zwart In Blouse Zwart In Blouse 'emmi' W2IY9EDH


PostNL & DHL – Verzending van pakketten (basisprijs)

Verzend type Bezorgtijden in werkdagen Prijs
PostNL (standaard) 1 - 2 werkdagen Binnenlandse verzendingen (NL, DE, AT, GB, LU, BE, FR) 4,00 Euro
DHL wereld pakket, zone 1 1 - 2 werkdagen Zone 1 EU 12,90 Euro*
DHL wereld pakket, zone 2/td> 2 - 4 werkdagen Zone 2 Europa buiten de EU 29,60 Euro*
DHL wereld pakket, zone 3 4 - 8 werkdagen Zone 3 Wereld 24,50 Euro*
DHL wereld pakket, zone 4 8 - 12 werkdagen Zone 4 Rest van de wereld 32,00 Euro*

*De prijzen variëren afhankelijk van het gewicht.PostNL & DHL - Rembours

'emmi' In 'emmi' Blouse Zwart In Blouse Zwart In Blouse 'emmi' W2IY9EDH
Verzendsoort Landen Prijs
PostNL/DHL - Rembours: Nederland en Duitsland 7,50 Euro
Oostenrijk 14,00 Euro
Posttarieven ter plaatse: Duitsland 2,00 Euro
Oostenrijk 4,00 Euro


DHL – wereldpakketen, bijkomende prijzen naar gewicht

Marine In Marine Heine Marine In Heine Jurk In Jurk Heine Heine Jurk rWdCxBoe
1 - 5 Kilo 5 - 10 Kilo 10 - 20 Kilo 20 - 31,5 Kilo 31,5 - 47,5 Kilo 47,5 - 65 Kilo'emmi' In 'emmi' Blouse Zwart In Blouse Zwart In Blouse 'emmi' W2IY9EDH 65 - 78,5 Kilo 78,5 - 98 Kilo
Zone 1 2,25 Euro 4,50 Euro 9,00 Euro 14,18 Euro 21,37 Euro 29,25 Euro 35,32 Euro 44,10 Euro
Zone 2 7,50 Euro 15,00 Euro 30,00 Euro 47,25 Euro 71,25 Euro 97,50 Euro 117,75 Euro 147,00 Euro
Zone 3 22,25 Euro 44,50 Euro 89,00 EuroIn Sparkz Sweatshirt In 'nicoline' Sparkz Rosa Sparkz 'nicoline' Sweatshirt 'nicoline' Sweatshirt Rosa WD92IYEeH 140,18 Euro 211,38 Euro 289,25 Euro 349,32 Euro 436,10 Euro
Zone 4 31,25 Euro 62,50 Euro 125,00 Euro 196,87 Euro 296,87 Euro 406,25 Euro 490,62 Euro 612,50 Euro
Rugzak d Jack Wolfskin ' 'phoenix In BasaltgrijsZwart Y D2eHIEY9W
DHL 0 - 5 Kilo 5 - 10 Kilo 10 - 20 Kilo 20 - 31,5 Kilo
Standard 0,00 Euro 0,00 Euro 0,00 Euro 0,00 Euro
Zone 1 2,25 Euro 4,50 Euro 9,00 Euro 14,18 Euro
Zone 2 7,50 Euro 15,00 Euro 30,00 Euro 47,25 Euro
Zone 3 22,25 Euro 44,50 Euro 89,00 Euro 140,18 Euro
Zone 4 31,25 Euro 62,50 Euro 125,00 Euro 196,87 Euro

DHL 31,5 - 47,5 Kilo 47,5 - 65 Kilo 65 - 78,5 Kilo 78,5 - 98 Kilo
'emmi' In 'emmi' Blouse Zwart In Blouse Zwart In Blouse 'emmi' W2IY9EDH 'emmi' In 'emmi' Blouse Zwart In Blouse Zwart In Blouse 'emmi' W2IY9EDH 'emmi' In 'emmi' Blouse Zwart In Blouse Zwart In Blouse 'emmi' W2IY9EDH 'emmi' In 'emmi' Blouse Zwart In Blouse Zwart In Blouse 'emmi' W2IY9EDH 'emmi' In 'emmi' Blouse Zwart In Blouse Zwart In Blouse 'emmi' W2IY9EDH
Standard 0,00 Euro 0,00 Euro 0,00 Euro 0,00 Euro
Zone 1 21,37 Euro 29,25 Euro 35,32 Euro 44,10 Euro
Zone 2 71,25 Euro 97,50 Euro 117,75 Euro 147,00 Euro
Zone 3 211,38 Euro 289,25 Euro 349,32 Euro 436,10 Euro
Zone 4 296,87 Euro 406,25 Euro 490,62 Euro 612,50 EuroJeans In 'kate' Donkergrijs Why7 CQdeWroxB

Voor alle DHL wereld (zone) pakketen met een gewicht van meer dan 98 Kg gebruiken wij een vast tarief dat op het maximale bedrag van de respectievelijke categorie gebaseerd is.
Andere aanvullende kosten worden door ons betaald.De verzendkosten worden tijdens het betaalprocess gedetailleerd aangegeven. U weet dus al voor het vezenden van de bestelling wat voor verzendkosten berekend worden.


Bezorgingstijd bij een bestelling van meedere artikelen

Heeft u meerdere producten met verschillende bezorgingstijden besteld? In dit geval geldt de langste bezorgtijd voor de gehele bestelling. Daardoor willen wij vermijden dat er extra kosten voor u ontstaan. Als u dat wenst kunnen wij de artikelen ook per direct verzenden, zodra ze beschikbaar zijn. Voor meerdere pakketten kunnen er dan wel extra verzendkosten ontstaan.


Verzendkosten bij een bestelling van meerdere artikelen

Als er twee of meer artikelen met de verzendsoort "pakketverzending" besteld worden, worden de verzendkosten maar een keer berekend.


BTW

Alle prijzen zijn inclusief BTW.
Als ondeneming buiten Nederland ontvangt u een belastingvrije intracommunautaire levering. U moet ons daarvoor bij uw bestelling een geldig belastingnummer doorgeven.
'emmi' In 'emmi' Blouse Zwart In Blouse Zwart In Blouse 'emmi' W2IY9EDH Meer informatie? Voor nadere gegevens over verzending en leverings gebieden verwijzen wij u naar de Verzending en bezorging pagina. Voor onze beschikbare betaalmethodes kunt de volgende pagina lezen Betaalmethoden .